Torngrund har tecknat avtal om utbyggnad med Hitachi Energy i Smedjebacken 

2023-11-16

Torngrund har framgångsrikt avslutat förhandlingarna om ett tioårigt triple net-avtal med det globala teknikföretaget Hitachi Energy, en global teknikledare som främjar en hållbar energiframtid för alla. De är kända för sina innovativa energilösningar och infrastrukturprojekt världen över.

Avtalet innebär att Hitachi Energy kommer att utöka sina lokaler i Smedjebacken med ytterligare cirka 3300 kvm med Torngrund som hyresvärd. Denna strategiska expansion kommer att komplettera den befintliga 3500 kvm ytan där Hitachi Energy etablerade sig i Smedjebacken genom Torngrund, den 23 november 2022. Den nya fabriken kommer placeras på samma fastighet (Bokbindaren 1) som den befintliga fabriken, precis vid riksväg 66 och Björsjövägen.

- Jag är oerhört stolt över vårt samarbete med Torngrund och den proffsigheten de har visat oss från början. En viktig aspekt är att vi har en bra dialog direkt med fastighetsägaren vilket gör att vi kan vara snabbfotade i många av våra beslut, säger Jens Möllberg, Globalt ansvarig för HVDCs ventilfabriker på Hitachi Energy.  Vi ser fram emot att utveckla och stärka samarbetet ytterligare med Torngrund i framtiden.

Det utökade utrymmet möjliggör en smidigare verksamhet och hjälper Hitachi Energy att effektivt hantera sina pågående och framtida projekt inom HVDC-teknik.

Uppförandet av den nya fabriken förväntas påbörjas i år och planeras vara avslutat under Q4, 2024. Fabriken kommer att rymma kontor, produktion- och monteringsområden. Byggnaden kommer att erhålla miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver och byggprojekteringen kommer vara under ledning av koncernens egna byggbolag Krafthus AB. Hitachi Energy kommer  att öka sin produktionskapacitet genom detta projekt och skapa ungefär 60 nya arbetstillfällen i Smedjebacken.

- Det är fantastiskt kul att Hitachi Energy vill utveckla och bygga en till fabrik, och att det valde att förlänga i tio år. Vi är ju i vår linda i förvaltningsdelen så det är en fjäder i hatten att ha Hitachi Energy som hyresgäst, säger Henrik Eriksson, Affärsstrateg och Grundare på Torngrund.

Vi på Torngrund är glada över att vara en del av denna spännande expansionsfas och ser fram emot att fortsätta stödja Hitachi Energy i deras strävan att leverera hållbara och intelligenta energilösningar. Detta samarbete är inte bara en investering i lokala resurser och infrastruktur utan representerar också en viktig milstolpe i arbetet med att bygga en mer hållbar och framtidssäker energiframtid.

För frågor om projektet vänligen kontakta;
Henrik Eriksson
Grundare och Affärsstrateg på Torngrund
Henrik.eriksson@torngrund.se
070 617 23 00

Skrivet av: