Första spadtaget för HydX:s nya Lokaler i Öja Industriområde, Ystad

2023-11-20

Vi på Torngrund har stolt tagit det första spadtaget för HydX:s kommande lokaler i Öja industriområde, Ystad. Vår fastighet, med beteckningen "Ventilen 1", är en del av kommunens expansiva område och ligger nära den vältrafikerade riksväg 19 mot Tomelilla/Kristianstad centrum. Ett 12-årigt triple-net avtal har säkrats med HydX för deras nya kontor och lager/monteringslokaler, vilka sträcker sig över cirka 4400 kvadratmeter LOA, med tillhörande uppställningsytor omkring 9000 kvadratmeter.

Markarbetet har nu startat, med en förväntad inflyttning under 2024. Byggnaden kommer att uppföras i enlighet med vår miljöpolicy och certifieras som Miljöbyggnad Silver. Krafthus AB, vårt eget byggbolag inom koncernen, kommer att leda byggnationen och säkerställa att höga miljöstandarder upprätthålls.

Öja industriområde utgör en betydande ekonomisk knutpunkt i Ystad, känt för sin närhet till det natursköna Österlen. Området rymmer företag i olika sektorer, inklusive tillverkning och logistik. Med närheten till hamnen i Ystad och goda kommunikationsmöjligheter via vägar och järnvägar är Öja industriområde en attraktiv destination för företagande och distribution. Dess positiva inverkan på sysselsättningen och den lokala ekonomin gör det till en central del av Ystads och regionens tillväxt.

HydX är ett ledande företag inom hydraulik och teknik med huvudkontor i Sverige. Företaget specialiserar sig på att tillhandahålla innovativa hydrauliklösningar och komponenter för olika industrier, inklusive tillverkning, bygg och marinsektorn. HydX är känt för sin tekniska kompetens och högkvalitativa produkter som hydraulikcylindrar, ventiler och system.

För mer information om Projektet kontakta;
Gustav Kock
VD & Grundare
gustav.kock@torngrund.se

073 972 18 31

Skrivet av: