2000 kvm till nytt globalt ledande företag

2024-05-17

På fastigheten Görla 9:25 på Braxenvägen i Norrtälje har Torngrund Group signerat ett hyresavtal med Ahlberg Cameras där bolaget ska utveckla cirka 2.000 kvm kontor, produktion och lager.

Avtalet är ett 8+5-årigt triple-net-avtal och byggnaden kommer vara miljöcertifierad med klassning silver. Tillträde är årsskiftet 2025/26 och det är dotterbolaget Krafthus AB som kommer utföra entreprenaden.

Ahlberg Cameras, som är ett av Norrtäljes mest högteknologiska företag, är det globalt ledande företaget att tillhandahålla kamera- och belysningsutrustning för kärnkraftsindustrin. Bolaget, som har funnits i över 40 år, har kunder över hela världen och etableringen i Norrtälje blir deras nya huvudkontor. Huvudägare till Ahlberg Cameras är Lifco AB.

– Efter ett år av förhandling och projektering är det fantastiskt roligt att vi kommit i mål med den här uthyrningen. Vi håller just nu på att färdigställa en stor anläggning till Hitatchi i Smedjebacken som har flera likheter med den här affären: ett globalt högteknologiskt företag som ställer höga krav på sina lokaler, säger Gustav Kock, vd Torngrund.

Han fortsätter:

– Fastighetsbranschen har under dom senaste 2-3 åren haft en hel del motvind i form av flera makrohändelser som gjort att kreditmarknaden stramats åt och det har också varit mer avvaktande på uthyrningssidan. Trots det har vi lyckats göra flera större nyproduktionsetableringar vilket för oss är ett kvitto på att vi på att vi jobbar på rätt sätt. Vi upplever nu också att branschen som helhet går mot ljusare tider.

– Efter en noggrann urvalsprocess är vi mycket nöjda med att skriva avtal med Torngrund Group, vilka kommer att bygga en fastighet där vi kommer att få ett än mer optimerat produktionsflöde samt kunna växa med den ökande efterfrågan på våra produkter och tjänster som vi just nu upplever, säger Johan Bäckström, vd för Ahlberg Cameras.

I november förra året tecknade Torngrund ett tioårigt hyresavtal om 7.000 kvm med globalal jätten Hitachi Energy, då i Smedjebacken i Dalarna.

No items found.
Skrivet av:
Johan Stenberg