Nyetablering för HydX i Ystad

2023-05-11

Torngrund har tecknat ett 12-årigt triple-net avtal med hyresgästen HydX avseende deras nya kontor och lager/monteringslokaler om ca 4400kvm LOA med tillhörande uppställningsytor om ca 9000kvm på Öja verksamhetsområde i Ystad. Hyresgästen sitter idag på samma område och har växt ur sina befintliga lokaler.

HydX är ett av Nordens mest konkurrenskraftiga och innovativa hydraulikföretag, efterfrågat av maskinbyggare och entreprenörer i hela världen och har sedan starten år 2009 satsat på medarbetare med lång erfarenhet och en gemensam känsla för vadkunderna värdesätter. HydX är en del av Volito Automation.

Byggstarten sker under Q3 2023, med inflyttning beräknad till Q2-Q3 2024. Byggnaden uppförs enligt Torngrunds miljöpolicy och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Byggnationen kommer att ledas av Krafthus AB, som är Torngrundkoncernens eget byggbolag. Tack vare detta kan Torngrundkoncernen ha fullständig kontroll över byggprocessen och säkerställa att högsta möjliga kvalitet och hållbarhet uppnås.

"Det har varit bra dialoger från dag ett mellan oss och hyresgästen och vi ser fram emot att bygga deras nya lokaler och vårt framtida samarbete" - Säger Josefin Berglund, Projektutvecklare på Torngrund

Skrivet av: