Fastigheten

Fastighetsbeteckning
Ventilen 1
Adress
Norra Zinkgatan 20
Status
Under byggnation
Byggår
2024
Planerat färdigställande
2024
Typslag
Industri
Kontor
Lager
Produktion
Storlek (LOA)
4400
Markarea (m2)
13000
Möjlig byggrätt (m2)
Elbilsladdare
Miljöcertifiering
Solceller
Hyresgäst
HydX AB

Kontakt

Josefin Berglund
Projektutvecklare
josefin.berglund@torngrund.se073 587 33 38

Information

Fastigheten är belägen i Öja industriområde, kommunens nya område som är en fortsättning på det befintliga industriområdet med en närhet till den vältrafikerade riksväg 19 mot Tomelilla/Kristianstad centrum. Torngrund har tecknat ett 12-årigt triple-net avtal med hyresgästen HydX avseende deras nya kontor och lager/monteringslokaler om ca 4400kvm LOA med tillhörande uppställningsytor om ca 9000kvm. Byggstarten sker under Q3 2023, med inflyttning beräknad till Q2-Q3 2024. Byggnaden uppförs enligt Torngrunds miljöpolicy och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Byggnationen kommer att ledas av Krafthus AB, som är Torngrundkoncernens eget byggbolag.

Området

Öja industriområde är en betydande ekonomisk zon som ligger i Ystad, en kommun i södra Sverige. Området är känt för sin närhet till Österlen, en naturskön region med böljande landskap och kuststräckor. Öja industriområde rymmer flera företag och industrier inom olika sektorer, inklusive tillverkning och logistik.

Dess strategiska läge, i närheten av hamnen i Ystad och med goda kommunikationsmöjligheter via vägar och järnvägar, gör det till en attraktiv plats för företagsverksamhet och distribution. Området har en positiv inverkan på sysselsättningen och den lokala ekonomin i Ystad och dess omgivningar. Med sitt engagemang för hållbarhet och moderna affärslösningar bidrar Öja industriområde till regionens tillväxt och utveckling.

Kommunen

Ystad, beläget i Skåne län i södra Sverige, är en kommun med en blomstrande näringslivsscen. Staden är känd för sin gästvänlighet gentemot företagande och har en mångfald av branscher som inkluderar turism, fiske, och informationsteknologi. Dess strategiska läge vid Östersjökusten har gjort den till en attraktiv plats för företag som verkar inom internationell handel och export. Ystad har även investerat i utbildning och infrastruktur, vilket främjar företagaranda och ekonomisk tillväxt. Med sitt kustläge och en välkomnande attityd gentemot företagare, är Ystad en framstående aktör inom det skånska näringslivet.

Hyresgästen

HydX är ett ledande företag inom hydraulik och teknik med huvudkontor i Sverige. Företaget specialiserar sig på att tillhandahålla innovativa hydrauliklösningar och komponenter för olika industrier, inklusive tillverkning, bygg och marinsektorn. HydX är känt för sin tekniska kompetens och högkvalitativa produkter som hydraulikcylindrar, ventiler och system.

Med en stark närvaro i den nordiska regionen och globala samarbetspartners, levererar HydX skräddarsydda lösningar som möter kundernas unika behov och krav. Företaget har också ett engagemang för hållbarhet och miljövänliga hydrauliksystem för att minimera påverkan på planeten. Genom sina avancerade teknologier och expertis fortsätter HydX att driva tekniska innovationer och leverera pålitliga hydrauliklösningar till sina kunder.